Привласнення понад 1,5 млн грн під час ремонту школи: судитимуть інспектора технагляду та підрядника

07:43, 28 січня 2023
Службовець підрядної організації  вніс до офіційних документів неправдиві відомості, а інспектор технагляду, знаючи що роботи в повному обсязі не виконані, підписав акти.
Привласнення понад 1,5 млн грн під час ремонту школи: судитимуть інспектора технагляду та підрядника
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно інспектора технагляду одного з департаментів  Київської обласної державної адміністрації та службової особи підрядної організації за фактом привласнення чужого майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого у великих розмірах, та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). Про це повідомив офіційний сайт Київської обласної прокуратури.

За даними слідства, товариство з обмеженою відповідальністю на підставі договору з Київською обласною державною адміністрацією виконувало роботи з  капітального ремонту школи на території однієї з міських рад області.

«З метою заволодіння бюджетними коштами службовець підрядної організації  вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів.

Інспектор технагляду, розуміючи,  що роботи в повному обсязі не виконані, підписав акти приймання виконаних робіт з недостовірною інформацією. Ці документи стали підставою для перерахування товариству бюджетних коштів.

Проведеними в ході слідства експертизами встановлено, що вартість робіт, які фактично не виконані, але внесені у звітну документацію, становить понад 1,5 млн грн», — сказано у повідомленні.

Зазначається, що матеріали стосовно ще однієї особи виділені в окреме провадження, підозрюваний перебуває у розшуку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва