Під Бахмутом загинув Герой України «Да Вінчі»

19:41, 7 березня 2023
Загинув командир спецпідрозділу ЗСУ «Вовки Да Вінчі», герой України Дмитро Коцюбайло, який з 2014 року боронив нашу державу.
Під Бахмутом загинув Герой України «Да Вінчі»
Фото: Андрій Єрмак
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У боях під Бахмутом загинув командир спецпідрозділу ЗСУ «Вовки Да Вінчі», герой України Дмитро Коцюбайло з позивним «Да Вінчі». Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні. 

"Сьогодні в бою загинув "Да Вінчі", герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість, – Дмитро Коцюбайло. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат. Загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну", – сказав глава держави.

Зеленський нагадав, що Дмитро – один із наймолодших героїв України. 

"Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України. Україна завжди пам’ятатиме своїх героїв. Наша памʼять про них не згине. Згине цей ворог, що прийшов в Україну", – додав Президент.

Як відомо, Коцюбайло боронив Україну з 2014 року. Дмитро  узяв зброю до рук, коли йому ледве виповнилося 18 років. Спочатку він був командиром взводу добровольців, потім - роти добровольців. У 2014 році отримав тяжке поранення у Пісках Донецької області, після одужання повернувся на фронт.

У березні 2017 року був призначений командиром 1-ої окремої штормової роти "Вовки Да Вінчі" ДУК ПС, яку пізніше переформатували на батальйон.

У 2022 році отримав звання молодшого лейтенанта. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну воював у складі 1 ОШБ ЗСУ.

Да Вінчі також став першим українським добровольцем, якому було надано звання "Герой України" за життя.

фото: Facebook/Дмитро Коцюбайло

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду