У Міноборони пояснили, навіщо рф залякує терактом на Запорізькій АЕС

14:12, 5 липня 2023
У Міноборони вважають, що залякуванням терористичними діями рф хоче використати як інструмент досягнення військових цілей.
У Міноборони пояснили, навіщо рф залякує терактом на Запорізькій АЕС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр зазначила, що останнім часом інформаційний простір заповнили повідомлення про імовірність терористичного акту на Запорізькій АЕС. Про це вона написала на своєму Телеграм-каналі.

«Країна-терорист здатна на будь-які, навіть тотально безрозсудні вчинки, які потім спробує видати за чужі», - підкреслила вона.

Маляр додала, що для мінімізації можливих негативних наслідків у чотирьох українських областях – Дніпропетровщині, Запоріжжі, Херсонщині та Миколаївщині, вже декілька днів тривають навчання екстрених служб з подолання наслідків можливого теракту на Запорізькій АЕС.

Також заступниця міністра оборони пояснила, навіщо росіяни нагнітають ситуацію навколо цієї АЕС і можуть вдатися до терористичних дій на її території. Перед усім, щоб переломити хід війни на свою користь.

«Обидва сценарії - як залякування терористичними діями, так і їх безпосереднє вчинення - для рф є інструментом досягнення воєнних цілей», - підкреслила Маляр.

«Зберігати спокій, довіряти виключно офіційним джерелам інформації та дотримуватись їх рекомендацій», - закликала представниця Міноборони.

Раніше у ГУР повідомили, що окупанти зменшують присутність на території Запорізької АЕС. Це відбувається на тлі інформації про загрозу підриву станції росіянами.  

Додамо, що в ISW оцінили ризики підриву окупантами ЗАЕС: є три сценарії можливого результату подій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська