«Справа Коломойського»: Екскерівнику столичної філії «Приватбанку» пред'явлено підозру

19:59, 22 вересня 2023
За матеріалами СБУ підозру отримав ще один фігурант «справи Коломойського».
«Справа Коломойського»: Екскерівнику столичної філії «Приватбанку» пред'явлено підозру
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Колишньому керівнику столичної філії ПАТ «Приватбанку» пред'явлено підозру у вчиненні фінансових злочинів, пов'язаних з незаконним заволодінням великою сумою коштів, – повідомили в СБУ.

Слідство встановило, що посадовець брав участь у організованій групі, яку очолював бізнесмен Ігор Коломойський, і яка була створена для незаконного заволодіння сумою в розмірі 5,8 мільярда гривень.

У період з 2013 по 2014 роки, колишній керівник столичної філії брав участь в так званій схемі фіктивних внесків готівкою у касу банку. Ця схема передбачала подачу фальшивих документів про внески готівкою, хоча фактично жодні внески не здійснювались. Спільно з іншими членами групи, він дозволив Коломойському отримати 5,8 мільярда гривень, що еквівалентно понад 700 мільйонам доларів США на той час.

Отримані кошти були легалізовані та виведені з банку різними способами, включаючи їх використання в підприємницькій діяльності Коломойського, перекази за кордон, і виведення у готівці.

Підозрюваному було пред'явлено звинувачення згідно з рядом статей Кримінального кодексу України, включаючи незаконні дії з документами на переказ, заволодіння чужим майном, легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом.

Наразі фігуранту обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, а досудове розслідування продовжується. Проводяться додаткові заходи для встановлення всіх обставин цього фінансового злочину та притягнення всіх винних осіб до відповідальності.

Нагадаємо, Ігорю Коломойському збільшили заставу до понад 3,8 млрд грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду