НАЗК оновило Базу знань: що змінилося

16:28, 24 листопада 2023
У Базі знань НАЗК було удосконалено деякі аспекти.
НАЗК оновило Базу знань: що змінилося
Фото: НАЗК
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що запустило оновлену Базу знань.

У відомстві зазначать, що було оновлено дизайн та удосконалено пошукову систему – результати пошуку ставатимуть точнішими.

«Наприклад, у розділі «Декларування» ви зможете переглянути чинні роз'яснення з заповнення декларацій, а також повернутись до тих, які втратили чинність. Це допоможе тим, хто відстежує зміни, які відбуваються в процесі зміни правил декларування, конфлікту інтересів тощо, а також громадським активістам, які переглядатимуть декларації публічних службовців за попередні звітні періоди», - сказано у повідомленні.

Крім того, у Базі знань було покращено можливість залишати відгуки та зауваження про кожен окремий пункт роз'яснень. Користувачі можуть поставити йому оцінку від 1 до 10 та залишити коментар про причину тієї чи іншої оцінки.

«Відгуки користувачів можуть безпосередньо впливати на функціонал Бази знань та зміст роз'яснень», - додали у НАЗК.

Раніше ми писали, що у Раді було зареєструвано законопроект 10262 про внесення змін до Закону «Про запобігання корупції» щодо приведення окремих положень у відповідність до висновків Європейської Комісії щодо України.

Так, виключається ч. 7 ст. 51-1 Закону про запобігання корупції, відповідно до якої під час проведення повної перевірки декларації НАЗК не здійснює перевірку підстав набуття об’єктів нерухомості і транспортних засобів, набутих суб’єктом декларування або членом його сім’ї у власність до дня обрання (призначення) особи на посаду, у зв’язку з перебуванням на якій в особи вперше виник обов’язок подання декларацій.

Отже, НАЗК матиме право перевіряти такі підстави набуття квартир та авто чиновниками до моменту призначення на посаду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України