Суд обрав запобіжний захід одному із засновників компанії-виробника військових аптечок «Київгума», яку запідозрили в бізнесі з рф

19:30, 5 січня 2024
Суд обрав запобіжний захід одному із засновників підозрюваної в постачанні товарів до рф компанії «Київгума» - тримання під вартою протягом 60 днів без права внесення застави.
Суд обрав запобіжний захід одному із засновників компанії-виробника військових аптечок «Київгума», яку запідозрили в бізнесі з рф
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У п’ятницю, 5 січня, Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід одному із засновників підозрюваної в постачанні товарів до рф компанії «Київгума» - тримання під вартою протягом 60 днів без права внесення застави. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» із посиланням на Службу безпеки України.

«Сьогодні Шевченківський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід одному із засновників компанії «Київгума»: тримання під вартою протягом 60 днів, без права внесення застави», - зазначили в СБУ.

Так, раніше СБУ викрила компанію «Київгума» на постачанні товарів до країни-агресора. У результаті комплексних заходів було зібрано вагому й масштабну доказову базу, яка підтверджує, що підприємство продовжило вести бізнес із рф після початку повномасштабного вторгнення.

Як з'ясувала СБУ, протягом 2022-2023 років компанія переправила до рф партії тактичних джгутів і бинтів власного виробництва на загальну суму понад 40 млн у гривневому еквіваленті.

Слідство також встановило, що окупанти направляли медзасоби компанії до російських військових госпіталів, розташованих на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

Під час санкціонованих обшуків СБУ отримала нові офіційні документи й листування, що підтверджують незаконну діяльність фігурантів.

В СБУ додали, що наразі досудове розслідування за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора триває.

Як повідомлялося, 4 січня у ТОВ «Київгума», її дочірніх компаніях та засновників проводили обшуки співробітники Служби безпеки України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду