Замах на вбивство львівського бізнесмена: суд виніс вирок організатору та виконавцям

22:18, 1 квітня 2024
У 2016 році обвинувачений запланував вбивство львівського бізнесмена, доручивши його виконання двом чоловікам за грошову винагороду.
Замах на вбивство львівського бізнесмена: суд виніс вирок організатору та виконавцям
Фото: lviv.gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Львівщині суд визнав винними трьох членів організованої групи. Їх засуджено за фактами умисного вбивства трьох осіб, замаху на умисне вбивство чотирьох осіб, умисного пошкодження майна, а також придбання, зберігання, передача вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Як повідомила Львівська обласна прокуратура, організатору призначено покарання у виді довічного позбавлення волі. Виконавцям – по 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зазначається, що у 2016 році обвинувачений запланував вбивство львівського бізнесмена, доручивши його виконання двом чоловікам за грошову винагороду. Реалізація схеми полягала у підриві авто, в якому рухатиметься замовлений чоловік, в разі необхідності – застосувати вогнепальну зброю.

Однак фігуранти прорахувались та передчасно здетонували протитанкові міни, які були попередньо встановлені під асфальт, і підірвали кортежний автомобіль з охоронцями підприємця, а не його самого. Потім вони розстріляли цей транспортний засіб, повідомляють у прокуратурі.

Внаслідок чого троє людей отримали вогнепальні ушкодження та померли на місці, одному чоловіку вдалось вціліти.

Сам же бізнесмен на той момент їхав позаду в іншому автомобілі, який лишився неушкодженим та зміг втекти з місця події.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва