У Луцьку невідомий стріляв по військових, які несли службу на посту, — у ТЦК прокоментували напад

20:55, 27 серпня 2024
Правоохоронці з'ясовують обставини події та розшукують нападника.
У Луцьку невідомий стріляв по військових, які несли службу на посту, — у ТЦК прокоментували напад
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Волинському обласному ТЦК та СП прокоментували озброєний напад на військових під час комендантської години.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Луцьку невідомий обстріляв військових, які несли службу на посту. Один із них отримав поранення.

Там зазначили, що 27 серпня вночі невідомий відкрив вогонь по посту охорони Луцького ОМТЦК. У результаті нападу був поранений старший солдат, який зараз знаходиться на лікуванні у госпіталі.

«Солдати роти охорони, які у цей час несли службу, діяли рішуче згідно з обставинами і відкрили вогонь у відповідь. Злочинцю вдалося втекти з місця події. Зараз його розшукують правоохоронці», — йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що ТЦК — це режимний обʼєкт, тому у випадку загрози життю військовослужбовців — вони відкриватимуть вогонь на ураження.

«Військовослужбовці, які вчора перебували на посту охорони — це  військові із бойовим досвідом яких, після поранень перевели на службу до Луцького ОМТЦК. Всі вони — місцеві, які героїчно пішли захищати нашу землю із самого початку російського вторгнення. Вони отримали поранення і були переведені на службу в тил. "Від росіян ми могли чекати чого завгодно, але від своїх...», — кажуть сьогодні вони.

Всі любителі стріляти у військових будуть покарані відповідно до чинного законодавства. Правоохоронні органи вже шукають вчорашніх стрільців. І будьте впевнені — знайдуть.

До особового складу всіх ТЦК доведено, що у випадку загрози життю слід відкривати вогонь на ураження. Жарти закінчились. Хотіли по закону? Буде все по закону», — написали у територіальному центрі комплектування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Лозовський
    Олександр Лозовський
    заступник голови Волинського окружного адміністративного суду
  • Микола Швець
    Микола Швець
    суддя Господарського суду Чернівецької області