Сибіга і Сійярто відзначили позитивну динаміку у вирішенні питання нацменшин

15:37, 30 вересня 2024
Андрій Сибіга заявив, що разом з Петером Сіярто констатували позитивну динаміку у вирішенні питання нацменшин, а також домовилися про подальшу взаємодію з метою досягнення порозуміння з усіх чутливих питань.
Сибіга і Сійярто відзначили позитивну динаміку у вирішенні питання нацменшин
Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга під час переговорів у Будапешті з угорським колегою Петером Сіярто підтвердив узяті на себе Україною і двосторонні, і міжнародні зобов'язання щодо забезпечення прав осіб, які належать до угорської національної спільноти.

«Зі свого боку наголосив, що Україна підтверджує взяті на себе і двосторонні, і міжнародні зобов'язання щодо забезпечення прав осіб, які належать до угорської національної спільноти. Ми з міністром констатували позитивну динаміку у вирішенні цього питання, а також домовилися про подальшу взаємодію з метою досягнення порозуміння з усіх чутливих питань», - сказав Сибіга на спільній пресконференції із Сіярто.

Сибіга наголосив, що угорці України є невід'ємною і рівноправною частиною української політичної нації і «ключовим мостом взаєморозуміння між нашими державами».

Глава МЗС нагадав, що на сьогодні етнічні угорці захищають Україну зі зброєю в руках на фронті та підтримують Україну в тилу.

«Для нас це найкраще свідчення, що угорська національна спільнота - це наша сила, наша Ерош Пішта (з угор. Erős Pista – «сильний Степан», відома угорська приправа, дуже гостра, має культурну та архетипну конотацію), якщо говорити кулінарною мовою, що на сьогодні ми рівні в захисті своєї свободи та життя», - сказав Сибіга.

Раніше ми писали, що Україна й Угорщина проведуть чергове засідання Спільної міжурядової комісії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду