Страти українських полонених стають дедалі частішими, — глава МЗС Андрій Сибіга закликав світ відреагувати

17:03, 13 жовтня 2024
Міжнародна спільнота повинна видати ордери МКС на арешт російських злочинців, — сказав міністр закордонних справ Андрій Сибіга.
Страти українських полонених стають дедалі частішими, — глава МЗС Андрій Сибіга закликав світ відреагувати
Фото: Главком
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга прокоментував розстріли окупантами українських військовополонених. Він заявив, що міжнародна спільна повинна жорстко відреагувати на страти українських воїнів. Такі дії є грубим порушенням міжнародного права.

"Жорстоке поводження росії з українськими військовополоненими є абсолютним варварством, грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, законів і звичаїв війни", - наголосив Сибіга.

Він повідомив, що страти українських полонених стають дедалі частішими. За даними ООН, 95% військовополонених піддаються тортурам, їм відмовляють у задоволенні базових потреб.

Глава МЗС закликав міжнародну спільноту вжити негайних заходів - видати ордери Міжнародного кримінального суду на арешт російських злочинців, посилити санкційний тиск, вимагати доступу міжнародних спостерігачів і медиків до місць утримання під вартою та сприяти звільненню військовополонених і всіх незаконно утримуваних осіб.

Нагадаємо, що на Курщині російські загарбники імовірно розстріляли 9 українських військовихякі вимушені були здатися в полон. Через це Омбудсмен Дмитро Лубінець направив листи до ООН та МКЧХ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Кравченко
    Євген Кравченко
    суддя Сумського окружного адміністративного суду
  • Олег Кривенда
    Олег Кривенда
    суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Валентина Падій
    Валентина Падій
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду