Канада виступила проти постачання Україні касетних боєприпасів

19:48, 8 липня 2023
Канада суворо дотримується Конвенції щодо заборони касетних боєприпасів, яку підписали 123 країни, і не має наміру підтримувати рішення США.
Канада виступила проти постачання Україні касетних боєприпасів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Влада Канади виступає проти надання Україні касетних боєприпасів. Про це йдеться в заяві уряду країни, опублікованій порталом CTV News.

Зазначається, що Канада суворо дотримується Конвенції щодо заборони касетних боєприпасів, яку підписали 123 країни, і не має наміру підтримувати рішення США.

«Ми не підтримуємо використання касетних боєприпасів та прагнемо покласти край впливу такого виду зброї на цивільне населення, особливо на дітей», – йдеться у заяві.

Ерл Теркотт, який очолював канадську делегацію на переговорах щодо ухвалення Конвенції та був колишнім головним радником ООН при уряді Лаосу, порівняв рішення, ухвалене США, з подіями війни у В'єтнамі.

«Під час війни у В'єтнамі проводилися великі килимові бомбардування, і війна закінчилася для Америки наприкінці 70-х років, продовжується в Південно-Східній Азії і зараз. Люди продовжують гинути через застосування цього виду зброї», – резюмував Теркотт.

Нагадаємо, що радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван підтвердив, що Штати нададуть Україні касетні боєприпаси у рамках військової допомоги. 

Згодом у Пентагоні повідомили, що увійде до нового пакета допомоги Україні на $800 млн, крім касетних боєприпасів. 

Президент США Джо Байден визнав, що йому непросто далось рішення схвалити передання Україні касетних боєприпасів, та він вважає це правильним рішенням в умовах нестачі артилерійських снарядів.

Також Резніков назвав п'ять принципів, яких Україна дотримуватиметься під час застосування касетних боєприпасів.

Проти надання Україні касетних боєприпасів виступили проти Іспанія  та Британія.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді