На Прикарпатті під час аварійної посадки перекинувся літак, є постраждалі. ФОТО

15:20, 24 липня 2017
В результаті аварії були травмовані пілот і два пасажири.
На Прикарпатті під час аварійної посадки перекинувся літак, є постраждалі. ФОТО
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Коломийському районі, на пасовищі с. Корнич, 22 липня, близько 15:00, пілот приватного літака здійснив екстрену посадку. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Після отриманого повідомлення про аварійну посадку літака і постраждалих на місце події виїхали співробітники слідчо-оперативної групи місцевого відділу поліції.

Співробітники правоохоронних органів з'ясували, що на борту приватного повітряного судна «CESSNA 182P», крім пілота, перебували четверо пасажирів, жителів с. П'ядики Коломийського району, с. Жуков і смт Обертин Тлумацького району.

Під час польоту над м. Коломия та селом Корнич, у результаті технічних несправностей, пілот вирішив здійснити посадку літака на пасовище в с. Корнич.

При посадці на трав'янисту поверхню передня стійка шасі з'їхала в канаву, через що літак перекинувся. В результаті аварії пасажир, житель с. П'ядики, отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої травми живота. Пілотові діагностували забій грудної клітини. Постраждалі госпіталізовані в Коломийську ЦРЛ. Ще один пасажир, який отримав перелом кісток носа, після надання медичної допомоги відправився додому.

Слідство з'ясовує всі обставини події, але зазначає, що пілот не зміг надати жодних дозвільних документів на керування літаком.

За даним фактом розпочато досудове розслідування, яке проводить СУ ГУНП в Івано-Франківській області за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 281 (порушення правил повітряних польотів) КК України.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду