На Київщині посадовці погоріли на хабарі у $20 000 за присвоєння поштових адрес таунхаузам

17:17, 4 листопада 2023
Сільського голову, начальника відділу земельних ресурсів, інспектора з благоустрою однієї із сільських рад Київщини затримали під час одержання хабаря.
На Київщині посадовці погоріли на хабарі у $20 000 за присвоєння поштових адрес таунхаузам
Фото: kv.npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Київщині службові особи однієї із сільських рад Фастівського району вимагали від забудовника неправомірну вигоду. Про це повідомила пресслужба поліції Київської області.

Сільського голову, начальника відділу земельних ресурсів, інспектора з благоустрою однієї із сільських рад Київщини правоохоронці затримали під час одержання хабаря у розмірі 20 тисяч доларів за затвердження детального плану території та зміну цільового призначення земельної ділянки. Для передачі коштів та документів вони залучили посередника.

«Також поліцейські задокументували факт одержання хабаря у сумі 2500 тисячі доларів за присвоєння поштових адрес 5 збудованим таунхаузам.

Тоді слідчі поліції Київщини, за оперативного супроводу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури, повідомили фігурантам про підозру», - сказано у повідомленні.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду (ч. 5 ст. 27, ч. 3,4 ст. 368 КК).

Раніше ми писали, що Служба безпеки України заблокувала схему вимагання хабарів за можливість вступу до профільного вишу, яка була налагоджена керівниками Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України