Призов аспірантів: на сайті Президента з'явилася петиція

20:23, 3 лютого 2024
На сайті Президента з’явилася петиція, щоб не допустити призову під час мобілізації аспірантів.
Призов аспірантів: на сайті Президента з'явилася петиція
Джерело фото: volynnews
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На офіційному веб-порталі Президента України з'явилася петиція, спрямована на запобігання призову аспірантів під час можливої мобілізації. Автором ініціативи є Едуард Колосок.

У своєму зверненні він наголошує на тому, що Кабінет Міністрів України вніс законопроект №10449 до Верховної Ради, який передбачає призов аспірантів, що навчаються на умовах контракту, у разі мобілізації. Водночас ст. 53 Конституції України визначає право кожної особи на освіту.

«Проте, не зрозуміло на якій підставі саме аспіранти, які навчаються на контрактній основі, підлягають мобілізації. У людей, у котрих вже майже готова дисертація, вже стільки роботи проведено, грошей витрачено (на оплату контракту) вони такі ж люди як і ті, що навчаються на бюджеті. Всі інші категорії залишилися без змін, лише затронули аспірантів», - зазначив автор петиції.

Він вважає, що необхідно внести зміни до цієї норми, щоб дозволити людям, які вже отримують освіту, «закінчити своє навчання та отримати ступінь доктора філософії чи мистецтв».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва