В Ізраїлі схвалили тимчасовий закон про заборону іноземних ЗМІ, які загрожують нацбезпеці

11:23, 2 квітня 2024
Під загрозою закриття редакція телекомпанії Al Jazeera.
В Ізраїлі схвалили тимчасовий закон про заборону іноземних ЗМІ, які загрожують нацбезпеці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Ізраїлі парламент схвалив тимчасовий закон, який надає право закривати на 45 днів іноземні ЗМІ, які можуть загрожувати національній безпеці. Зокрема, під загрозою закриття редакція телекомпанії Al Jazeera. Про це повідомляє The Times of Israel.

Закон був прийнятий 71 голосом проти 10.

Відтак, прем'єр-міністр та міністр зв'язку отримали тимчасові повноваження закривати іноземні ЗМІ та конфіскувати їхнє обладнання, якщо за інформацією служби безпеки вони становлять загрозу нацбезпеці країни. Такі розпорядження дійсні протягом 45 днів, але можуть бути продовжені на наступні 45-денні періоди.

Згідно з положеннями закону, будь-який наказ про закриття іноземного новинного каналу має бути переданий протягом 24 годин на розгляд голови окружного суду, який повинен протягом трьох днів вирішити, чи варто змінювати або скорочувати термін дії наказу.

Сам закон був прийнятий як тимчасовий і втратить чинність 31 липня або раніше, якщо уряд скасує надзвичайну ситуацію, оголошену в країні.

Міністр зв’язку Ізраїлю Шлома Кархі, який виступав за ухвалення цього закону, одразу після голосування заявив, що канал новин Al Jazeera, який фінансується Катаром, буде закрито «найближчими днями», та наголосив, що «свободи слова для рупорів ХАМАСу в Ізраїлі не буде».

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва