ВККС закликала кандидатів на посади суддів виконувати обов'язки, які пов’язані з військовим обліком

10:36, 1 лютого 2024
У ВККС зазначили, що доброчесність деяких кандидатів на посали суддів інколи викликає сумніви через недотримання вимог Закону щодо військового обліку.
ВККС закликала кандидатів на посади суддів виконувати обов'язки, які пов’язані з військовим обліком
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища кваліфікаційна комісія суддів України повідомила, що продовжує проводити співбесіди з переможцями добору на посади суддів місцевих судів. ВККС також закликає кандидатів на посади суддів до виконання обов'язків, пов’язаних з військовим обліком. Про це йдеться на офіційному сайті Комісії.

У Комісії зазначають, що аналізуючи відповідність окремих кандидатів на посаду судді встановленим Законом України «Про судоустрій і статус суддів» вимогам, Комісія констатує, що «їх доброчесність інколи викликає сумніви через недотримання вимог Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо військового обліку».

«Закликаємо кандидатів до співбесіди в Комісії вжити вичерпних заходів для належного виконання обов’язків, пов’язаних з військовим обліком, що пришвидшить вирішення питання надання рекомендації про їх призначення на посаду судді», - сказано у повідомленні.

Як раніше повідомляла «Судово-юридична газета», ВККС та РСУ посперечалися через правила заповнення декларації доброчесності.

Додамо, ВККС розпочала співбесіди з переможцями конкурсу на посади суддів місцевих судів.

Також ВККС внесла зміни до умов та оголошення про проведення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів в апеляційних судах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва