Погорів на хабарі у $3 000 за зняття з військового обліку: у Києві судитимуть голову однієї з ВЛК

13:09, 30 серпня 2023
У голови столичної ВЛК виявили $90 000, автомобіль Audi Q7 2014 року випуску та дві квартири на Печерську.
Погорів на хабарі у $3 000 за зняття з військового обліку: у Києві судитимуть голову однієї з ВЛК
Фото: kyiv.gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві судитимуть одного з завідувачів філії медичного закладу, який одночасно займаючи посаду голови військово-лікарської комісії вимагав та одержав хабар за оформлення довідки про непридатність до військової служби з виключенням з обліку. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

У відомстві додали, що посадовець також підозрюється у придбанні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

На початку січня військовозобов’язаний громадянин, маючи певні хвороби, звернувся в один з медичних закладів столиці щодо проходження ВЛК з подальшим виключенням з військового обліку військовозобов’язаних, зазначили у прокуратурі.

У свою чергу, завідувач медзакладу повідомив чоловіку, що незалежно від наявних захворювань військовозобов’язаного, довідка про його непридатність до військової служби з виключенням з обліку буде видана виключно за умови передачі  3 000 доларів США.

«У ході контролю за вчинення злочину посадовця затримали після одержання 3 тис. доларів США за оформлення вищезгаданих документів.

У ході проведення обшуків в службовому кабінеті затриманого виявили 35 тис. доларів США, а за адресою проживання ще 55 тис. доларів США. Також за місцем його мешкання були виявлені 89 набоїв калібру 5,45х39 мм, які останній придбав та зберігав без передбаченого законом дозволу», - сказано у повідомленні.

Крім того, на майно обвинуваченого, а саме на грошові кошти 90 000 доларів США, автомобіль Audi Q7 2014 року випуску, а також на дві квартири у Печерському районі м. Києва накладено арешт.

На теперішній час відносно обвинуваченого діє запобіжний захід у вигляді застави. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, з конфіскацією майна.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Раніше правоохоронці зібрали доказову базу на голову військово-лікарської комісії одного з районів Київщини, яка причетна до системної корупції під час мобілізації.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду