Тривогу через виліт МіГ не оголошуватимуть, якщо буде точна інформація, що він не становить загрози, — Повітряні сили

11:28, 4 грудня 2023
Однак не завжди можливо дізнатися, це бойовий виліт чи тренувальний.
Тривогу через виліт МіГ не оголошуватимуть, якщо буде точна інформація, що він не становить загрози, — Повітряні сили
Фото: informator.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні не будуть оголошувати тривогу через російські МіГи, якщо виліт не буде становити загрози. Але точно дізнатися про це не завжди можливо. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв'ю «РБК-Україна».

«Повітряні сили і надалі інформуватимуть про загрозу через МіГи і надавати цю інформацію оперативному черговому ДСНС в Києві, який, власне, і запускає систему оповіщення. Водночас керівництво держави доручило профільним міністерствам та відомствам розробити рішення щодо реагування на польоти МіГ-31К. Яким буде це рішення – не берусь казати. Ми ж і надалі будемо інформувати про загрозу», - зазначив Ігнат.

Він додав, що західні партнери країн НАТО намагаються якомога швидше й якомога повніше інформувати Україну про той чи інший проліт МіГ-31К. Також є наша розвідка. Але не завжди є інформація, з ракетою летить МіГ чи без, чи це просто переліт, чи це бойовий виліт, чи просто тренувальний політ.

«Якщо є точна інформація, що МіГ-31К не становить загрози – тоді, звичайно, не буде оголошуватись тривога», - сказав речник Повітряних сил.

Як відомо, Президент Володимир Зеленський доручив вирішити проблему тривалих повітряних тривог через зліт ворожих МІГ-31.  У Повітряних силах повідомили, що шукають рішення проблеми.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду