Чи перевіряють оновлення даних у військовозобов’язаних жінок на кордоні: у ДПСУ відповіли

13:56, 29 липня 2024
У ДПСУ зазначили, що військовозобов'язані жінки не обмежені в праві перетину кордону.
Чи перевіряють оновлення даних у військовозобов’язаних жінок на кордоні: у ДПСУ відповіли
Фото: vechirniy.kyiv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Речника ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що прикордонники не перевірятимуть у військовозобов'язаних жінок оновлення даних. Вони мають право перетину кордону. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

«Щодо категорії жінок, то вкотре зазначу, що обмеження на кордоні стосується тільки чоловіків - громадян України у віці від 18 до 60. Інші категорії, жінки, юнаки, вони не обмежені в праві перетину кордону», - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи не перевірятимуть у жінок оновлення даних в ТЦК, Демченко заявив: «Саме так. Якщо будуть обмеження щодо інших категорій громадян, то обов'язково Державно прикордонна служба про це зазначить».

Нагадаємо, деякі українки є військовозобов'язаними і, згідно з законом про мобілізацію, мали оновити свої військово-облікові дані до 16 липня 

Раніше ми писали, що жінки певних спеціальностей, переважно медики, віком від 18 до 60 років повинні стати на військовий облік та отримати військово-обліковий документ.

Також повідомлялося, що Кабмін виключив норму, за якою жінки-медики, які не стоять на обліку в ТЦК, могли працевлаштовуватися як невійськовозобов’язані.

Крім того, ми писали, що суд ухвалив перший вирок жінці-медсестрі за ухилення від військового обліку після попередження ТЦК.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Теремецька
    Наталія Теремецька
    суддя Славутицького міського суду Київської області
  • Владлена Усата
    Владлена Усата
    суддя Господарського суду Харківської області