Дмитро Лубінець заявив, що інформація про нібито загибель українських полонених на літаку Іл-76 перевіряється

13:28, 24 січня 2024
Дмитро Лубінець закликав українців не робити передчасних висновків і заявив, що деталі будуть обов'язково надані суспільству.
Дмитро Лубінець заявив, що інформація про нібито загибель українських полонених на літаку Іл-76 перевіряється
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що з'ясовує деталі події та аналізує отриману інформацію щодо падіння російського Іл-76 у Білгородської області рф.

Омбудсмен зазначив, що нещодавно з’явилася інформація про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76, як зазначають на ворожих ресурсах, на борту якого нібито перебували українські військовополонені.

"Наразі, я, як Уповноважений ВРУ з прав людини, з’ясовую всі деталі події та аналізую отриману інформацію", — повідомив він у Телеграм.

Лубінець закликав представників ЗМІ та громадян України не робити передчасних висновків та довіряти лише офіційним джерелам. А також попросив не розповсюджувати недостовірну інформацію.

"Ворог підступний. І всі ми знаємо, які жахливі методи рф може використовувати, аби дестабілізувати українське суспільство. Не ведіться на провокації. Детальніша інформація буде надана згодом", — додав омбудсмен.

Нагадаємо, що Корочанскому районі Білгородської області рф впав Іл-76. У рф поширили інформацію про те, що нібито на борту літака перебували "українські військовополонені".

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляє, що всю інформацію по Іл-76 збирають та аналізують. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду