Жодна сторона не може відповісти, що сталося з Іл-76, але позиція рф є дивною, — Кирило Буданов

19:20, 27 січня 2024
Начальник ГУР Буданов зазначив, що росіяни надалі намагаються в усьому звинувачувати Україну.
Жодна сторона не може відповісти, що сталося з Іл-76, але позиція рф є дивною, — Кирило Буданов
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що наразі жодна сторона не може відповісти, що сталося з Іл-76, але позиція росіян є дивною. Бо вони досі не надали докази того, що на борту дійсно перебували українські військовополонені. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

"Є низка незрозумілих для такої позиції факторів. Перш за все, росіяни не показали поля, усіяні трупами і рештками людей, як мали б це показати, щоб максимально звинуватити Україну. Але навіть цього нема... Якщо це сталося, як за твердженням рф, то чому рф приховувала кілька днів і приховує далі трупи? Вона ж мала показувати це на весь світ: "Дивіться, українці вбивці". Але нема трупів, нічого нема", – сказав Буданов.

 

Нагадаємо, у середу, 24 січня, у Корочанскому районі Білгородської області рф впав військово-транспортний російський літак Іл-76.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими заявив, що разом з іншими профільними структурами збирає та аналізує інформацію по Іл-76. 

 

У Головному управлінні розвідки МО України повідомили, що 24 січня мав відбутися обмін полоненими, який не відбувся і за твердженням російської сторони це сталося внаслідок збиття російського літака Іл-76, який буцімто перевозив наших полонених.

СБУ вже відкрила кримінальне провадження щодо падіння Іл-76.

Президент Володимир Зеленський вимагає міжнародного розслідування падіння Іл-76 та заявив, що «росіяни граються із життями українських полонених».

Також Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що поки немає підтверджень про те, що на військово-транспортному літаку Іл-76, який зазнав аварії в Білгородській області рф, перебували військовополонені.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду