Рада розгляне законопроект про мобілізацію наступного тижня, — член Комітету

18:43, 5 січня 2024
Наразі депутати вивчають кожну статтю документу і з’ясовують усі питання з Урядом, висувають зауваження.
Рада розгляне законопроект про мобілізацію наступного тижня, — член Комітету
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет національної безпеки, оборони та розвідки може розглянути законопроєкт про мобілізацію наступного тижня. Про це повідомив секретар Комітету Роман Костенко в ефірі «Суспільного».

Так, законопроєкт про мобілізацію урядовий і Кабмін прагне його прийняття у першому читанні. Наразі депутати вивчають кожну статтю документу і з’ясовують усі питання з Урядом, висувають зауваження.

Костенко зазначив, що усі рішення щодо законопроєкту потрібно буде провести через залу і Верховна Рада України має це проголосувати.

Попередньо має бути рішення Комітету, який може розглянути цей законопроєкт наступного тижня.

Як повідомлялося, комітет Верховної Ради розпочав розгляд нового законопроекту про мобілізацію. Роман Костенко розкрив деталі засідання комітету Ради.

Також, як зазначив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, новий законопроєкт про мобілізацію може бути винесений на голосування до зали парламенту одразу після підготовки на рівні комітету. 

Раніше ми писали, що радник керівника Офісу Президента, голова Нацфонду інвестицій та голова наглядової ради «Укроборонпрому» Тимофій Милованов запропонував новий підхід до мобілізації. Він пропонує мобілізовувати людей через «лотерею або жеребкування».

Зазначимо, що законопроект про автоматичний збір персональних даних про військовозобов’язаних до єдиного Реєстру готується до ухвалення в цілому.

Крім того, Валерій Залужний та Рустем Умєров наголосили, що посилення мобілізації має визначальне значення у воєнний час, оскільки від цього залежить здатність країни захищати свою територію. Вони підкреслили готовність до внесення змін у законопроект, зокрема видалення антиконституційних положень та удосконалення тексту документа.

Разом з тим, у Комітеті з питань оборони не виключають, що можуть повернути законопроект про мобілізацію Кабміну на доопрацювання.

Додамо, Валерій Залужний виступив проти залучення до армії ув’язнених і судимих.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду